Diuen que una imatge val més que mil paraules, però en este cas unes poques paraules valen més que tots els Telenotícies de Canal 9 junts. Atenció al que li diu el president provincial del PP, Alfonso Rus, als militants i simpatitzants del seu partit:

“I on no governem hi ha que crear la il·lusió de governar… i vosatros imagineu-se la il·lusió que vaig crear jo quan era alcalde, quan sóc alcalde de Xàtiva (encara no me n’he anat). Vaig dir, portaré la playa a Xàtiva..i s’ho van creure (rises). Si jo mane, porte la playa! I agarren i seu creuen tots… SERAN BURROS! I me van votar. I vosatros digueu, ací mos han guanyat per 32 vots. A mi van haver tres vegades que me van guanyar: una per 56, una altra per 20 i a la tercera se van morir els 20 i vaig guanyar… I VAIG GUANYAR!”

Estes declaracions van ser pronunciades fa pocs dies a un míting a Benigànim, i algú les ha penjat a internet. Ací podeu escoltar l’àudio. El seu autor no és un polític qualsevol, sinó un dels peixos més grossos que té el Partit Popular a València: Alfonso Rus, president provincial del partit, actual alcalde de Xàtiva i candidat a presidir ni més ni menys que la Diputació de València pel PP.

Representen un estil de governar i una manera d’entendre la política absolutament contraris als principis que nosaltres defensem, i contra els quals hem lluitat amb totes les nostres forces des que tenim presència a l’Ajuntament.

Per desgràcia sembla que tractar l’electorat com a “burros” a qui prendre el pèl siga l’estil que impera en la dreta del nostre poble. Una dreta que no està a l’alçada de les circumstàncies i que porta els últims anys avergonyint els seus votants amb unes disputes internes i personalistes que han acabat trossejant-la en quatre partits (PP, PidP, Unió Valenciana i Coalició Valenciana).

Ara en campanya continuen oferint el seu espectacle denigrant, acusant-se mútuament de negligència i corrupció, gastant-se el que no està escrit en propaganda i actes electorals i prometent fer el que no han fet quan tingueren l’oportunitat de governar.

Hi ha un altre refrany que diu que els pobles tenim els governs que ens mereixem. Però no és cert: el Puig no és mereix uns polítics així. El 27 de maig cal una revolta cívica i serena a les urnes per dir-li-ho clarament.