Estos dies està circulant un manifest que critica l’amenaça urbanística que plana sobre el nostre poble i demana a la gent que s’informe abans de votar.

Un manifest que la gent del Bloc-Eu Compromís pel Puig subscrivim fil per randa i pensem que encara es queda curt.

Sense que el manifest parle expressament de cap partit determinat, el senyor Enrique Navarro (del Partido ‘Independiente’ del Puig) s’ha sentit atacat. Com a regidor d’Urbanisme durant més de dos anys (i no un, com diu ell) és responsable de la lamentable situació urbanística que pateix el poble, i no és estrany que se senta al·ludit.

Per defensar-se, Navarro ha difós un comunicat on, entre altres coses, acusa al Bloc-EU Compromís pel Puig d’haver rebutjat participar en un debat públic amb ell i els candidats del PSOE i del PP.

No hi ha pitjors mentides que les són a mitges.

És cert que gent del seu partit ens va proposar participar en un debat públic a la Marina. Navarro volia fer el debat per a gravar-lo en vídeo i editar un dvd que repartiria pel poble on posaria els trossos de les intervencions que l’interessaren i tallaria les que no. Volia manipular el debat.

Li vam respondre que només acceptaríem si les úniques càmeres que hi haguera foren les de la televisió municipal del Puig. A hores d’ara encara estem esperant una resposta. Com no podia manipular-lo, Navarro ha rebutjat el debat.

Des del Bloc-Eu del Puig hem expressat sempre la nostra voluntat de participar en un debat públic a la Marina amb tots els candidats. Un acte que lògicament hauria de produïr-se sense trampes ni cartró.

De fet, esta no és la primera oportunitat que es perd. Abans ja havíem acceptat participar en un primer debat que, segons ens ha explicat la gent que volia organitzar-lo (els mateixos que han fet el manifest) no va poder fer-se davant la negativa del candidat socialista, Eugenio Ruíz, que va dir-los que “ell decidia amb qui es reunia”.

És una veritable llàstima que s’acabe la campanya sense que la gent del poble haja pogut contrastar en viu les propostes i idees dels candidats. Molts tenen moltes coses que amagar. Ni el PP ni el PSOE ho han volgut, i Enrique Navarro només el volia si podia manipular.