Marc de Luis Gil. Regidor de Compromís pel Puig.

Després de quatre anys de paràlisi municipal, a la legislatura anterior, on ni tan sols han asfaltat els carrers i on el desgavell ha fet fortuna, cal assentar les bases d’un futur més sostenible, ordenat i pròsper, que done resposta a les necessitats i demandes del poble.

Som un poble amb molta història i tradició, i estem ben orgullosos del paper que la Història li va donar al Puig. Però, no estem una mica “crescudets”? L’orografia ens va fer ser “tocats pel dit” del Rei En Jaume i això no ens ho lleva ningú. Però, es suficient tindre un sentiment de grandesa per a creure’ns “els millors”? No penseu que ens hem quedat notablement endarrerits en serveis i en qualitat de vida?.
Jo crec que per a correspondre com cal al paper històric que els nostres avantpassats van tindre cal ésser millors i no sols creure-s’ho. Del contrari, ens estavellarem de nassos front a la realitat.

Els pugencs i pugenques ens hem de posar les piles de la modernitat i recuperar el temps perdut, pensant en el futur, a llarg termini. Hem de començar a treballar de valent, amb cos i ànima, no tan sols per a reconduir les desfetes dels darrers equips de govern municipal sinó també per recuperar el temps perdut en serveis públics, en treball i en qualitat de vida.

Des de l’esquerra ecologista i valencianista volem dir al nou equip de govern que el temps corre i que resta molt per fer. És molt important establir els objectius per al quadrienni 2007-2011 i prioritzar-los. Cal consensuar el programa director de cada àrea de treball municipal: no podem anar “a salto de mata”. Cal dotar pressupostàriament els projectes parcials de cada programa. Cal establir mecanismes de participació ciutadana per dur endavant els programes, sota la supervisió sobirana del poble.

I sobre tot, cal estar units i treballar pel bé del poble i amb el poble. I això, senyor alcalde, depén de vostè.