LA REVISIÓ CADASTRAL

VICENT PORTA

Vist el malestar de molts veïns del Puig pel notable increment de les taxes de la contribució cadastral, sofertes per la recent revisió dels valors, i que en alguns sectors de la població s’ha generat un cost exagerat, Compromís pel Puig (Bloc – Esquerra Unida), junt als altres grups municipals a la oposició, vàrem sol·licitar el darrer 30 de gener de 2008 la convocatòria d’una comissió informativa i un ple extraordinari de la corporació municipal per a debatre i, si cal, rectificar el coeficient de pagament i/o les altres dades que determinen la quantia a pagar.

Jo crec que els veïns tenen tota la raó. Encara que tocava fer la revisió, no s’han fet les coses com calia. En primer lloc, s’ha agafat la major quantia del valor cadastral permesa per llei, que es fins al 50% del valor de mercat. Clar, desprès de 20 anys el mercat a pujat molt i era justa una revisió, però no calia arribar al màxim en la valoració; perfectament es podria aplicar un 10% o un 20% menys. Tanmateix, el tipus impositiu, en lloc d’ésser del 0,72, podria haver-lo posat més baix.

Què podem fer? Crec que cal rebutjar la ponència i fer-ne una de nova de cara al futur, consensuada per tots, amb una veritable participació dels ciutadans. I per a enguany el millor seria tornar al valor cadastral antic i pujar el tipus impositiu, per a que la recaptació reial es mantinga semblant als darrers anys o lleugerament superior.

Crec que la regidoria de participació ciutadana deu fer-se càrrec del assumpte i atendre la iniciativa popular sorgida i manifestada recentment als carrers del poble, per fer front a les rectificacions demandades pels veïns.

Ara estem a temps per esmenar esta desfeta, junt al veïns, mitjançant el consens de totes les parts, i sense que hi hagen guanyadors ni perdedors.

Clar, cal que l’actual equip de govern del Ajuntament tinga voluntat política de fer el que toca. I ho pot fer. I per a fer-ho compta amb el mitjans organitzatius, tècnics i materials adients. I si no, per a què serveix la Regidoria de Participació Ciutadana?

Arxivat en: Grup municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *