Morera: “la mesura del PSPV de abstindre’s o votar a favor dels pressupostos del PP, en el terreny municipal, pot comportar que el PSOE perda el dret de recórrer davant el procés contenciós-administratiu els pressupostos del 2009

El secretari general del BLOC, Enric Morera, ha mostrat aquesta matí la seua preocupació per les instruccions de Zapatero i del PSPV de votar a favor o abstindre’s en els pressupostos de la Generalitat i dels municipis del País Valencià. “No creguem que siga la mesura més idònia per superar la crisi actual. Si alguna cosa hem trobat a faltar en els últims anys, ha estat la falta de control i transparència en els mercats financers. Si alguna cosa creguem que necessita la política valenciana és control i transparència i no xecs en blanc, sobretot, al Partit Popular, que és a qui més li interessa la poca transparència i el poc control. Més que responsabilitat davant la crisi, el que Zapatero vol és deixar en evidència al PP, Zapatero vol sacrificar-ho tot a canvi de poder dir que mentre ell és responsable i vota pressupostos amb el PP, el PP no fa el mateix al Congrés dels Diputats”. Per a Morera, Zapatero està deixant-li el camp lliure a Camps per fer el que vulga, a la Generalitat i als Ajuntaments, i el PSPV està inhabilitant-se per fer d’oposició.

Morera ha explicat que la mesura del PSPV de abstindre’s o votar a favor dels pressupostos del PP, en el terreny municipal, pot comportar que el PSOE perda el dret de recórrer davant el procés contenciós-administratiu els pressupostos del 2009. I, fins i tot, que en cas que el PP prorrogue el pressupost i aquesta pròrroga es votara en el Ple de l’Ajuntament i el PSOE actuara com vol ZP, si el PSOE hi tinguera un contenciós que es sustentara en els Pressupostos prorrogats, decauria. “Tothom sap que en els Pressupostos s’inclouen, a més de les inversions municipals, les contractacions de personal, temes que si se li regala la impunitat al govern del PP, pot ser l’amnistia que Camps desitja”, ha destacat Morera qui ha recordat l’article 63 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.
“1. Junto a los sujetos legitimados en el régimen general del proceso contencioso-administrativo podrán impugnar los actos y acuerdos de las entidades locales que incurran en infracción del ordenamiento jurídico:
a. La Administración del Estado y la de las Comunidades Autónomas, en los casos y términos previstos en este capítulo.
b. Los miembros de las Corporaciones que hubieran votado en contra de tales actos y acuerdos.
Morera ha animat al PSPV a no confondre responsabilitat davant la crisi, que això es demostra prenent les mesures que s’han de prendre des del Govern central i exigint-li-les al PP en la Generalitat, amb mesures que poden retallar la capacitat d’oposició de molts regidors socialistes en ajuntaments valencians, governats pel PP. “Com pensa Zapatero explicar-li al regidor del PSOE que no pot recórrer el pressupost del PP, perquè ha de votar-li a favor o abstindre’s. Pensa Zapatero donar instruccions a la Delegació del Govern a no impugnar els pressupostos, encara que hi haja motius suficients per a fer-ho?”, s’ha preguntat Morera, qui no entén com el PSOE està regalant-li tanta impunitat als govern del PP, amb mesures com aquesta. “Els regidors del BLOC no participaren d’aquesta estratègia, preferim ser responsables amb les nostres tasques d’oposició”.

http://www.bloc.ws/index.php/bloc/extended/el_bloc_acusa_al_psoe_dinhabilitar_se_per_fer_oposici_al_pp/