El Puig té moltíssims motius per ser un poble conegut, i no només per motius històrics.  Les muntanyes, el paisatge urbà, o la platja son atractius turístics molt importants que hem de cuidar i difondre.  I l’ajuntament contribueix a fer del nostre poble un destí per a molts visitants. És una actitud que cal agrair.

Ara bé, no entenem com és que els mateixos esforços que dedica a la informació turística no els dedique també a cuidar el nostre patrimoni, a respectar-lo i mantindre’l en unes condicions perfectes. Cal criticar especialment a la regidora encarregada de la mar perquè, pel que ha demostrat, només es preocupa d’una part de la platja (quina casualitat que siga on viu ella!) i ignora que el terme del Puig té una línia de costa molt més extensa.

Platja1

Valguen com a xicoteta mostra unes fotos, acabades que només poden servir per espantar tant els visitants com els mateixos veïns del poble.

Ens trobem, a vora mar, un gat mort i un gos mort, i els contenidors envoltats de fem i enderrocs. Està clar que la culpa d’açò no és només dels que governen el poble. Cal fer una crida a tot el

Gat

poble, absolutament a tots, residents i vistants, perquè cuiden el poble i no embruten. Però la culpa també és de l’ajuntament, per no encarregar-se de la neteja i permetre que el Puig estiga en unes condicions lamentables. Governar el poble no és només omplir-se la boca i dir que es van a fer unes coses o altres, sinó fer-les realment, i que es note, promocionar el poble, però també tindre’l encondicions. Per als turístes i per a nosaltres, perquè a ningú no li agrada passejar pel costat d’uns animals morts o de la brutícia.

gat1

Des de fa uns anys, un dels actes més participatius de les festes és la ja tradicional volta al poble amb bicicleta. Grans i xiquets, homes i dones, pares i mares, fills i filles, agafen la bici i fan un passeig molt agradable pel terme; el poble, l’horta, la platja,…  la filera de bicicletes es fa llarguíssimfema. Com la calor apreta, es reparteix aigua als ciclistes que, com es normal, se la beuen assedegats i, sense poder fer molt més, llancen les botelles a terra. ¿És molt difícil, ja que s’han repartit les botelles, passar a l’endemà, una setmana més tard com a molt, i arreplegar les botelles buides que queden als carrers, als marges dels horts, a les rotondes?

Les següents fotos estan fetes en la intersecció de l’Avinguda de la Font de l’Oliver amb la de les Corts Valencianes pràcticament un mes després de la volta amb bici. Encara es poden vore desenes de botelles Plàsticsrepartides Plastper tota la zona. Fa pena comprovar com l’ajuntament sap molt de figurar però després no es preocupa gens  de netejar.