El regidor del PP Javier Maiques ha fet una sèrie d’acusacions sense fonaments al BLOC-EU i a altres partits de l’oposició que pretén recolzar amb unes propostes totalment demagògiques. Des del BLOC-EU Compromís Pel Puig desmuntem les seues crítiques gratuïtes i insistim en unes propostes per a millorar l’ajuntament i reduir els impostos locals que ni PSOE ni PP varen voler acceptar.

Tornen els escolanets tocant campanes d’alegria per als seus feligresos. Després d’un temps calladet i prudent en les seues incontinències verbals, el senyor Maiques ha tornat a equivocar-se en la seua demencial política contra el BLOC-EU Compromís pel Puig.

El senyor Maiques sap perfectament que en totes les legislatures durant les quals el BLOC ha representat els ciutadans, mai no hem defraudat a ningú i hem sigut sempre coherents amb el nostre programa electoral, fidels al nostre electorat i respectuosos amb tot el poble.

Sr Maiques: BLOC-EU Compromís pel Puig mai no ha recolzat cap mesura que haja pogut suposar una càrrega per als ciutadans del Puig; en totes les nostres intervencions, opinions, propostes i vots en comissions o en plens municipals sempre hem mantingut una responsabilitat i una serietat que vosté no ha demostrat i que dubte que sàpiga què és.

Per demostrar el nostre compromís amb el poble i desmuntar les seues mentires, li explicarem ben clar la nostra política.

Jornal de l’alcalde.

Sempre hem votat a favor del sou de tots els alcaldes. Un sou no és car o barat per ell mateix, sinó pel resultat i responsabilitat de les actuacions de qui el tinga. El que sí que s’ha demostrat és que molt o poc que cobre el seu alcalde, és molt davant dels resultats que veiem en el dia a dia.

Pujada de l’I.B.I.

No sabem d’on s’ha tret que el BLOC-EU Compromís pel Puig votara a favor d’una nova regulació de l’I.B.I. Sempre hem estat en contra. I més encara: estant vostés en el poder proposàrem que es retirara l’actualitxzació, que el PP no va voler acceptar, i que, vist com estan les coses, haguera sigut la millor solució, perquè, en primer lloc, el PSOE féu una valoració a l’alça (ja sabem que els agrada pujar els impostos, encara que afecten a tots indiscriminadament), però, més endavant, vostés no han sabut valorar la repercussió per a enguany. El resultat és que l’I.B.I. ha tornat a pujar, quan amb la nostra proposta la revalorització s’haguera fet enguany sobre preus de mercat menors i no haguera pujat tant l’impost. Uns i altres són, PP i PSOE, igual de culpables, incompetents i ineptes.

Acomiadament del secretari.

M’imagine, sr. Maiques, que vosté no és d’aquest món. Crec a vegades que és un extraterrestre acabat d’arribar a la terra, perquè no té cap sentit que acuse el nostre grup municipal d’una actuació respecte a la qual tots (repetesc: tots) els partits estàvem d’acord, i que, a més, va partir d’una petició totalment fonamentada i raonada dels sindicats. Pose els peu en la terra, home, que només ha de preguntar-li com anà tot a l’actual alcalde, que en aquell moment era regidor pel PP i que estigué d’acord en la proposta. Sr. Maiques, o ens està dient que l’alcalde d’ara en aquell moment només pegava cabotades sense saber què votava i vosté vol perjudicar la seua imatge, o és vosté el que no s’entera de res.

Ens diu, sr. Maiques, que haver despatxat al secretari ha costat més de 150.000 € (com vosté sempre va endarrerit, li ho diré en pessetes: més de 25 milions de l’antiga moneda). ¿Per què no diu quant li han costat a l’ajuntament els capricis i excessos d’una regidora gràcies a la qual governen? Li posaré només un parell d’exemples: ¿quant ha costat l’actitud arbitrària amb els tècnics municipals i auxiliars de la guarderia laboral? Jo li ho diré: 20.000 €. I ¿què ha passat amb la denúncia, totalment lògica, com ha certificat la sentència del tribunal, d’una treballadora de l’ajuntament? 5.600 € més. Això sí, a pagar per l’ajuntament i, afortunadament per al poble, per la regidora. Esperem que a l’hora d’executar la sentència l’alcalde es preocupe, almenys per una vegada, pels interessos dels ciutadans i no siga, al final de la correguda, el poble el que ho pague tot.

¿Per què no conta la denúncia, que ha acabat pagant l’ajuntament, i per tant el poble, per destrossar unes dunes en la platja? Han sigut 20.000 € més, pel caprici del seu consistori.

Tot això suma i continua. Ja veurem en un any i mig totes les despeses que el seu bon govern ens està costant als ciutadans. I caldrà veure a quantes persones se’ls hauria pogut donar faena (això sí, que no siguen familiars, amics i del partit, com estan fent actualment amb tota la poca vergonya que tenen!).

Més d’un milió d’euros (170 milions de pts!) en factures sense pagar.

Amb el PP tenim exactament el mateix criteri de fiscalització i de control que tinguérem amb el PSOE. Hi ha, és cert, una diferència, i és que ells proporcionaven tota la documentació que sol·licitàvem, i no com vostés. Ja veurem com deixen l’ajuntament quan se’n vagen.

Etc., etc., etc.

Hi ha molts etcèteres en les seues actuacions. No entenem com s’atreveix a dir que no demanàvem secretari a la passada legislatura: ¿que el seu cap no li diu que, després d’haver-nos desfet de l’antic secretari sí que en tinguérem un molt competent, i que nosaltres defensàrem que continuara, davant de les divisions sectàries i autoritàries que utilitzava l’alcaldia? ¿Que no sap que quan l’anterior equip de govern féu el mateix que el seu ho rebutjàrem per escrit i de paraula fins el final? Sr. Maiques, el que li ha escrit el contrari haurà d’informar-se millor, perquè si no, vosté queda en molt mal lloc.

En quant a l’oficial major que teníem, segons vostés no l’han tornat a contractar per finalització de la comissió de servei. Bonica excusa. No l’han contractat de nou perquè no els reia les seues gràcies, perquè era un professional que exigia claredat i legalitat en tots els informes que remetia, i això, a vostés, no els interessa. Prefereixen consultar el seu gabinet jurídic privat, que els elabora els informes com a vostés els agraden.

Si no fos així, ¿per què no el tornaren a contractar després del concurs ordinari per a habilitats nacionals, en què va quedar en primer lloc i vostés, vulnerant totes les legalitats existents i per existir enviaren al ministeri els noms de les tres persones que es varen presentar i donant a entendre que preferien una certa persona? (Persona que, no per casualitat, havia quedat en tercer lloc, però que vostés preferien perquè s’ajustava al seu gust i desitjos.

Ens acusa també, sr. Maiques, de no haver actuat quan tinguérem responsabilitats de govern. No sabem què ens exigeix quan només estiguérem un mes. I vostés, en un any i mig, no han actuat ni correctament ni conseqüentment amb el que diuen: les seues mentires i mala fe el precedeixen, sr. Maiques.

Com a recordatori a la seua mala memòria i les seues mentires cal dir-los ben fort que vostés no poden agrair a ningú, i menys al poble del Puig, que els hagen donat la confiança per a governar, perquè l’alcaldia no l’obtingueren directament de les eleccions, sinó que la robaren amb dos persones trànsfugues del PSOE (trànsfuguisme que, d’altra banda, tant critiquen… quan no és a favor seu).

Finalment hem de recordar-li que el BLOC-EU Compromís pel Puig mai no va ni amb mentires ni amb mitges veritats. Sempre donem la cara pels nostres ciutadans. Rectifiquem si ens enganyem, perquè a qualsevol li pot passar, però mai no enganyem per salvar les nostres vergonyes, com sí que fan vostés per salvar la regidora trànsfuga sense la qual no haguéren pogut desfer l’ajuntament.

Vicent Porta Carreres,

Portaveu del grup municipal BLOC-EU Compromís pel Puig.