Ens conten que el regidor del PP Javier Maiques ha exigit als treballadors de l’àrea d’Urbanisme que li envien exclusivament en castellà els informes que ell haja de firmar. L’excusa és que l’insigne representant del poble d’El Puig no entén els termes més tècnics en valencià.

Com a col·lectiu de Compromís pel Puig ens avergonyeix que els nostres governants, que tant els agrada passejar la senyera el 9 d’octubre, siguen incapaços de defendre de la mateixa manera el nostre principal signe d’identitat. Com vol sentir-se prop dels seus veïns, la majoria valencianoparlants o com a mínim que entenen el valencià, si s’espanta de l’idioma que ell mateix parla? O és que s’avergonyeix de la llengua en què el criaren els seus pares?

La gent de Compromís pel Puig no sols defensem sinó que encoratgem els treballadors de l’Ajuntament a què seguisquen treballant, parlant i visquent la seua funció pública en valencià. És el nostre dret com a veïns del Puig.

El més fort és que la majoria de les paraules tècniques relacionades amb l’urbanisme són molt paregudes en valencià i en castellà. Quina diferència hi ha entre expressions com “pla d’actuació urbanística” i “plan de actuación urbanística”? I entre paraules com “calçada” i “calzada”? No serà que, senzillament, el senyor Maiques es mareja amb tanta terminologia urbanística i li costa entendre els informes?

Això ens recorda un fet de l’últim ple, a finals del passat mes de setembre, on el regidor de Compromís preguntà al responsable d’Agricultura per què 4 mesos després de les eleccions encara no s’havia format el Consell Agrari. La increïble resposta del senyor redigor d’Agricultura (recordem-ho: regidor d’Agricultura) fou que com no sabia com funcionava això del Consell Agrari, el posaria en marxa quan estudiara de que anava el tema (!).

Per qui estem governats? Tan poca idea tenen que han d’escriure-los els informes en castellà en compte de la seua pròpia llengua?