Després del vergonyós comportament del regidor Javier Maiques demanant que se li envien els informes d’urbanisme exclusivament en castellà, l’ajuntament del Puig torna a demostrar el seu menyspreu cap a la llengua dels valencians.

Esta vegada li ha arribat el torn a la cultura. Entre el 7 i l’11 de desembre la Casa de la Cultura La Marina celebra un festival literari entorn a la figura de Gutenberg. Al marge que cap dels continguts fa referència a la impremta ni a la seua història (és a dir, fan un festival Gutenberg… sense Gutenberg i sense projectar la imatge del Museu de la Impremta que tenim al Puig!), estan tots programats en castellà.

Ací teniu el cartell:

El més sagnant és que per al dissabte 10 hi ha programada la projecció de la pel·lícula Pa Negre d’Ignasi Villalonga i que, podent fer-ho en la seua versió original, ho faran exclusivament en la versió doblada al castellà!

Esta és una mostra més del despreci que demostren tenir els que manen ara a l’Ajuntament del Puig cap al valencià. Des de Compromís pel Puig els exigim que no reneguen del valencià i que projecten la pel·lícula en el seu idioma original. També encoratgem el veïnat i els cinèfils del poble que vulguen gaudir d’esta meravellosa obra en la seua versió original, a protestar davant este atac nou contra la nostra llengua i el patrimoni cultural del Puig.