Vicent Porta i Carreres. Regidor de Compromís pel Puig.

Article publicat a l’edició del Levante-EMV del passat dimecres 7 de gener

Hi ha polítics que viuen la política com un servei públic i polítics que la posen al servei dels seus interessos personals. Desgraciadament, cada vegada n’hi ha més de la segona classe i un dels exemples més paradigmàtics és l’alcalde que patim els habitants d’El Puig, José Miguel Tolosa Peiró.

Parlem d’un home que en la legislatura anterior va arribar a l’alcaldia amb el vot de dos trànsfugues socialistes i en les passades eleccions municipals va revalidar el càrrec per tan sols 8 vots de diferència, sota l’acusació -que estan investigant els jutges- d’haver alterat els resultats empadronant il·legalment 26 persones en cases de membres i simpatitzants del PP.

La primera decisió que va prendre este personatge l’endemà de les eleccions va ser pujar-se el sou fins els 46.861 euros bruts a l’any. Val a dir que la recomanació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per ajuntaments amb una població semblant és de 43.181 euros. I que en tot cas sempre han de vindre justificats per haver estat cobrant un sou semblant en la seua vida privada. L’alcalde del Puig mai ha aportat una nòmina que justifique el seu elevat nivell d’ingressos.

La pujada tenia, a més, trampa, ja que va atribuir-se una dedicació del 95 per cent, perquè -segons deia- seguia mantenint una relació laboral amb el seu treball anterior. Algú coneix cap persona que treballe en una empresa només el 5 per cent de la seua jornada laboral?

Sis mesos després de les eleccions, i en un dels pitjors moments de la crisi econòmica, s’ha atorgat la dedicació plena pujant-se el sou fins els 49.327 euros bruts anuals.

A diferència d’altres alcaldes (alguns també del PP) que s’han abaixat el sou per solidaritat amb els veïns i per estalviar diners, José Miguel Tolosa s’apuja el sou per guanyar uns miserables 176 euros més al mes.

No és que a l’Ajuntament del Puig li sobren els diners. Des que Tolosa és alcalde, hem passat de no tindre deutes a tancar els comptes de 2010 amb un deute de 5 milions d’euros. I enguany la sagnia continua…

Fa uns mesos, el mateix alcalde que ara s’apuja el sou va retallar el dels funcionaris municipals i ara ha anunciat que hi haurà noves retallades per a les partides “més suplèrfues”. Òbviament, el seu sou no entra dins d’elles.

Davant la delicada cojuntura que travessen molts veïns del Puig, que no tenen treball, que han vist baixar escandalosament els seus ingressos econòmics, o no tenen serveis socials ni ajudes que els recolzen, la resposta de José Miquel Tolosa ha sigut pujar-se de nou el sou. Això és el que representa per a ell la política: un mitjà per viure i ascendir econòmicament, sense por al què diran i “porque yo lo valgo”.

Des de Compromís pel Puig li encoratgem als militants del PP del Puig que encara creuen en valors com la prudència, l’austeritat i l’honradesa que alcen la veu contra esta decisió injusta i absolutament injustificable.