Enguany la taxa del fem ha pujat de 22,20 euros a 56 euros per a les vivendes i de 56 euros a 139 euros per als comerços i les oficines. L’impost ha augmentat un 159 per cent! La decisió va produïr-se en una reunió de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) a la qual va assistir l’Alcalde del Puig, José Miguel Tolosa, que va votar favorablement. Per donar la cabotada va cobrar 260 euros en dietes. Si encara té el morro de dir que no té res a veure amb la pujada de la taxa, ja ho sabeu: menteix.

En el ple del passat ple de setembre, l’Alcalde va justificar la pujada de la taxa en què “ahora se está pagando el servicio y apostando por el ecologismo”.

El nostre regidor Vicent Porta li va recordar que la Generalitat valenciana li deu 23 milions d’euros a l’EMTRE i que actualment hi treballen 82 persones, moltes de les quals guanyen 51.000 euros en brut a l’any i una cobra 110.000 euros.

Reclamant el deute de la Generalitat, racionalitzant el planter de l’empresa i eliminant els sous escandalosos, s’hauria pogut evitar la pujada de la taxa i fins i tot retallar-la en un moment en què li costa a moltes famílies arribar a final de mes.

D’altra banda, el Levante-EMV ha publicat que centenars de cases de la platja del Puig no estan pagant la taxa del fem, ja que ve dins la factura d’Aigües de València i ells reben aigua de pou. Mentre la resta del veïnat del poble paguem religiosament un impost que considerem injust, n’hi ha que s’estan lliurant sense que l’Ajuntament faça res de moment per solucionar-ho. Efectivament: la taxa del fem cada vegada fa més pudor i som els de sempre als qui ens toca pagar els plats bruts.