Ens hem quedat bocabadats al veure que el PP ha pagat amb els diners del poble uns cartells de propaganda on anuncia a bombo i platerets que els pressupostos municipals de 2012 són “més austers i més socials”. La gent de Compromís pel Puig som els primers a qui ens agradaria que això fóra veritat perquè suposaria tallar el despilfarro que ha imperat en l’Ajuntament durant els últims quatre anys i ajudaria a millorar les condicions de vida de les famílies, empreses i comerços del Puig.

Però per desgràcia mai ens cansarem de repetir que es tracta d’una mentida com un cabàs.

Pel que fa a l’austeritat, portem temps denunciant que en els pressupostos de 2012 el despilfarro segueix descontrolat en partides com:

– Les despeses corrents, que pugen un 32 per cent. Ací entraria el sou dels càrrecs duplicats que el PP ha anat col·locant a dit en l’Ajuntament a costa de l’erari públic i que són un autèntic escàndol.

– Els sous que cobra l’Equip de Govern, que al 2012 tenen previst guanyar un 19 per cent més. Tot plegat molt auster, no?

– Les subcontractes i detalls xicotets com la contractació de serveis i subministros que sumats suposen un bon pessic. Ací hi ha episodis grotescos com la pujada del 25 per cent en el manteniment de la llum o decidir, perquè sí, que la gestió esportiva passe a una empresa privada a canvi de 230.000 euros.

En realitat fer uns pressupostos veritablement austers no és complicat. N’hi hauria prou amb retallar o eliminar directament les partides innecessàries i vigilar escrupulosament cada euro que es gasta l’Ajuntament. Per què no ho fan?

Pel que fa a l’aspecte social, com s’atreveixen a parlar d’uns pressupostos “més socials” a la vegada que pugen escandalosament les taxes de la guarderia laboral, segueixen sense atendre demandes socials bàsiques i han plannificat reduïr les borses de treball a la mínima expressió?

El pitjor de tot és que damunt estes retallades socials no serviran de res. Perquè segueix despilfarrant-se en altres partides, l’Ajuntament ha previst compensar les despeses amb una previsió d’ingressos irreal i el més probable és que acabem el 2012 encara més endeutats que abans. El despilfarro d’avui és fam i patiment per a demà.