Quant val una farola? Un exemple (més) del despilfarro municipal del PP

L’any 2002 l’Ajuntament va gastar-se 3.032,90 euros en comprar i instal·lar 8 faroles a la platja, enfront de la urbanització Mar Plata. Enguany eixes mateixes faroles han hagut de ser reacondicionades i traslladades uns pocs metres per poder fer el pas peatonal que ocupa part de l’antic camí de la Vereda (que, per cert, Costes ens acaba de furtar amb el permís de l’Ajuntament). Sabeu quant ha costat l’operació? 8.807,99 euros. Quasi el triple de diners que el que van costar eixes mateixes faroles en el seu moment. És natural que els preus pugen amb el pas del temps, però és increïble que comprar eixes faroles fa deu anys fóra tres vegades més barat que canviar-les ara de lloc i reacondicionar-les.

Comparat amb el pressupost municipal, gastar-se 8.807,99 euros en una obra poden semblar pocs diners, però eixe tipus d’obres xicotetes que es concedeixen a dit i sense control, si les sumem, representen molts diners.

Per acabar-ho d’adobar, l’empresa responsable de les obres és la mateixa a la que l’Ajuntament li acaba de concedir, esta vegada sota la fórmula del “concurs per invitació”, el manteniment de l’enllumenat del Puig. Al 2011 l’Ajuntament va gastar-se en eixa partida 90.000 euros. Enguany la nova contrata guanyarà pel mateix concepte 120.000 euros. Un 25 per cent més!

En una època de crisi en què l’Ajuntament li exigeix sacrificis als ciutadans, com pagar més diners per la guarderia municipal, és el primer en no donar exemple i en posar-se a despilfarrar.

Què opinen les empreses del sector sobre eixos preus tan escandalosos? Quants diners es podrien destinar a fomentar l’ocupació i mantindre els serveis bàsics a la ciutadania si la política de contractació municipal fóra més racional i austera?

Des de Compromís pel Puig estem farts de la doble vara de mesurar de l’Ajuntament, que d’una banda retalla serveis i drets socials i de l’altra despilfarra alegrement els diners dels contribuents. Exigim que se suprimisquen els forats negres per on s’escapa una part important del pressupost municipal i que, a partir d’ara, totes les contractacions es facen a través de concursos públics, objectius i transparents.

ELS COMPTES DE LA VERGONYA:

Comprar i instal·lar les faroles (2002) 

  • 8 faroles: 3.032,90 euros
  • Preu per farola: 379,1125 euros

Reacondicionar les faroles (2012)

  • 8 faroles: 8.807,99 euros
  • Preu per farola: 1.100,9 euros
Arxivat en: Denúncia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *