Maria Saldaña. Regidora de Compromís pel Puig

Els quatre anys de gestió del Partit Popular han fet que el nostre poble es trobe endeutat fins a uns nivells que no havíem imaginat ni en el pitjor dels nostres malsons. Deutes astronòmics que no són assumibles a curt termini: 5 milions d’euros en préstecs, 1,3 milions en remanent de tresoreria negatiu en el 2011 i 3,3 milions d’euros en un préstec ICO. Este últim correspon al Plan de Ajuste establert pel govern central perquè els Ajuntaments li paguen als seus proveïdors. Al nostre poble estos diners seran destinats a pagar, entre altres factures, les corresponents al Plan Confianza promogut per la Generalitat Valenciana en el que es feren obres per valor de més d’un milió d’euros i que encara no han estat pagades per la Conselleria. Dubtem molt que, amb la que cau, el govern valencià es trobe en condicions de tornar-nos estos diners en un curt termini de temps.

Este endeutament al que ens ha dut el govern del Partit Popular no és el fruit d’una política d’inversions, sinó més bé d’una política de malbaratament i d’una mala gestió econòmica. El senyor Alcalde en alguna ocasió ha dit que quan ell va arribar al govern del nostre poble va trobar-se amb un deute d’1 milió d’euros en factures als calaixos, doncs bé, fins al moment les seues factures també es troben sense pagar, i esperem que haja tret totes les que s’han anat deixant en els calaixos. Perquè amb la velocitat que este Ajuntament està “hipotecant-se” quan acabe esta legislatura el deute podria arribar fins a uns límits insospitats i difícilment assumibles.

Ens trobem amb el major endeutament que el nostre poble ha assolit en tota la seua història i no precisament per la realització d’inversions en infraestructures, serveis socials, ni cap iniciativa econòmica que afavorisca una millora per a solventar la crisi econòmica al nostre poble. I hem arribat a esta situació en un període curt de quatre anys, els mateixos que el PP porta governant.

Des de Compromís volem denunciar la irracionalitat de les mesures econòmiques preses pel govern municipal, volem demanar major coherència en les accions i sentit comú, l’actual equip de govern està actuant per damunt de les possibilitats econòmiques de les que disposa, endeutant cada vegada més el nostre poble i el nostre futur.