L’Ajuntament triplica la previsió d’ingressos per multes en els pressupostos de 2012. Serviran per intentar pagar el forat de 1,2 milions d’euros que va deixar durant 2011.

Possiblement recordarem este 2012 com l’any que ens posaren més multes, i tot perquè l’Ajuntament del Puig pretén triplicar la quantitat de diners recaudats per multes de tràfic respecte 2011. Haurem d’anar més en compte a l’hora d’aparcar el cotxe, no siga que ocupem un centímetre d’una zona on no pugam aparcar i això ens coste 60 o 90 euros de multa. Sols cal dir que en 2011 l’Ajuntament recaudà 36.000 euros en multes i en 2012 vol que siguen 120.000 euros.

Però no sols parlem de multes de tràfic. L’Ajuntament també multiplica per 5 la previsió d’ingressos per multes per infraccions urbanístiques. En 2011 multà per valor de 13.000 euros i en 2012 pretén ingressar-ne 70.000 euros.

I tot açò per què?

La resposta es ben fàcil: pel forat que deixaren l’any passat. En 2011 hi hagueren eleccions i, clar, calia gastar-se els diners a mans plenes. El resultat de la seua política econòmica és que deixaren un forat de 200 milions de pessetes. I clar, en 2012 toca pagar la factura. Però qui la paga? L’equip de govern que va crear el forat? No. Ells es pugen el seu salari respecte a l’any passat. Qui l’anem a pagar? Nosaltres, els habitants del poble, com bé es veu en la pujada de la previsió de les multes per a 2012.

Enguany anem a patir directament els resultats de la nefasta gestió d’este Ajuntament. Per començar, en el pressupost d’enguany els ingressos superen en 1,2 milions d’euros a les despeses. Pero no són per pagar despeses d’enguany! Ni per estalviar! Son per pagar les despeses de l’any passat!

L’any passat gastaren i gastaren i no tenen diners per a enguany. És per això que han optat per fer trampes en els pressupostos i unflar les partides irrealment. Perquè els quadren els números, a més d’unflar-nos a multes preveuen pujades de l’IBI i de l’IAE que no van a existir, pressuposten subvencions que fa anys que no reben i plannifiquen ingressos de taxes per ocupació que no van aconseguir-se ni en les èpoques on no hi havia crisi.

En fi, castells en l’aire. Al remat, quan acabe l’any es descobrirà que l’Ajuntament segueix sense pagar quan toca (ja ho fa) i a penes contractarà a gent per treballar eventualment. I com menteixen en els pressupostos, l’any que ve ho tindrem pitjor perquè el forat serà encara més gran i tindrem menys possibilitats d’arreglar-lo.

Des de Compromís pel Puig demanem a l’Equip de Govern que retire estos pressupostos irreals i que amb la col·laboració de les altres formacions municipals emprengam l’elaboració d’uns pressuposts responsables i realistes que ens permeten arribar a 2013 amb bon peu.