Veient el comportament irresponsable que ha tingut l’alcalde del Puig, José Miguel Tolosa, en la defensa de les festes de Sant Pere, ens ha vingut a la memòria la pel·lícula  “El hombre que pudo reinar”, dirigida per John Houston i amb Michael Caine i Sean Connery com a protagonistes. En ella un contrabandista aconsegueix proclamar-se rei d’una regió perduda en les muntanyes habitada per unes tribus salvatges a les que tracta de prendre el pèl…

I és que si una cosa pot deduïr-se del comportament de Tolosa és que sembla avergonyir-se del poble que governa, com si fórem una colla de salvatges que cal amagar-li a les visites i als qui es pot prendre el pèl alegrement amb unes palmadetes en l’esquena.

La lamentable campanya de persecució mediàtica i el clima de tensió que va acabar amb la no menys lamentable agressió a les periodistes que van acudir al Puig per fer la seua feina, s’haurien pogut evitar si, abans de les festes de Sant Pere, Tolosa hagués aprofitat els micròfons que li posava la premsa per desmentir categòricament cadascuna de les mentides que s’estaven vessant sobre la nostra festa i hagués amenaçat amb denunciar als tribunals a les persones i mitjans de comunicació que insistiren en la mentida.

També ens sembla patètic que contemplés els incidents des d’un balcó de la plaça de la Constitució i que, en compte de baixar i posar ordre o avisar a la policia, optés per amagar-se i dir-li després a la premsa que ell no va veure res. Hi ha desenes de testimonis que el situen en el balcó instants abans del rebombori.

L’única cosa positiva que podem treure d’este lamentable episodi és que per a molta gent del Puig, especialment militants i simpatitzants del PP, l’alcalde s’ha llevat la careta i se’ls ha mostrat com realment és: una persona preocupada únicament per la seua carrera política i per a la qual El Puig esdevé només un trampolí per ascendir a tasques “més elevades”. Ara que ha amainat la tempesta seguirà donant palmadetes en l’esquena i fent-se l’interessat pels problemes del poble. Però els seus ja saben com se les gasta…