El president de Mercadona, Juan Roig, ha dit recentment que un dels problemes que té la nostra economia és el despilfarro. Li donem tota la raó. L’Ajuntament del Puig és un clar exemple. Ho anem a il·lustrar en uns breus exemples. Passen i vegen…

Il·luminat? L’alcalde Tolosa va estar mesos estudiant un ambiciós pla d’estalvi energètic que una vegada posat en marxa estalviaria la ridícula xifra de 27.000 euros anuals. Una veïna de l’Ecològica s’ha posat en contacte amb nosaltres per denunciar que les llums de la piscina del poliesportiu segueixen enceses per la nit i consumint energia sense parar. Quina manera més estranya d’estalviar, no?

Presa de pèl. En realitat el suposat pla d’estalvi es converteix en una absoluta presa de pèl si tenim en compte les despeses de manteniment de l’enllumentat públic, que passen de costar-nos 90.000 euros en 2011 a 120.000 euros en 2012. O siga, que si per una banda ens estalviem 27.000 euros en consumir llum, per l’altra hi ha una pujada de 30.000 euros en el seu manteniment, amb el que en conjunt no només no estalviem res sinó que anem pagar 3.000 euros de més!

Duplicitats. Tenir a dues o tres persones per realitzar la mateixa tasca és una constant en l’Ajuntament. La fórmula és la següent: d’un costat hi ha el funcionari que ha sigut nomenat mitjançant una oposició. De l’altre, la persona o persones imposades a dit pel PP. El cas més flagrant ocorre en el departament municipal d’arquitectura.

Que treballen els altres. No contents amb tindre més mans que feina, li encarreguen treballets a empreses externes. Per al 2012 hi ha pressupostats 23.000 euros per a treballs tècnics d’Urbanisme i 85.000 euros d’assessoria jurídica i laboral.

Privatització encoberta. L’any passat l’Equip de Govern va abolir la Fundació Municipal per la Cultura, l’Educació i l’Esport “La Marina” amb l’excusa d’estalviar diners. Ara volen destinar 230.000 euros perquè una empresa privada gestione l’esport del Puig.

El sou de l’alcalde. Ja ho vam comentar en el seu moment, però mai ens cansarem de recordar que mentre la immensa majoria d’alcaldes han decidit apretar-se el cinturó a causa de la crisi, el del Puig s’ha pujat el sou! Qui sap si com autogratificació pel seu meravellós pla d’estalvi energètic…