BLOC-INICIATIVA COALICIÓ COMPROMÍS PEL PUIG DENUNCIA QUE EL PP VOL FER UNA ADJUDICACIÓ IL·LEGAL D’HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL

Bloc-Iniciativa Coalició Compromís pel Puig denuncia públicament l’engany i la il·legalitat que volen cometre el proper dilluns, 28 de març, el Partit Popular i el Partit Independent del Puig en la qual els perjudicats seran tots els pugencs que volen optar a una vivenda de prtecció oficial.

Els dos partits, que obtingueren l’alcaldia del Puig a conseqüència d’una moció de censura realitzada amb dos trànsfugues del PSOE, han organitzat un sorteig “per establir l’ordre en què es podrà optar a un habitatge de protecció oficial”. Pretenen realitzar aquest sorteig, al qual han convocat a aquells que han sol·licitat un habitatge, el dilluns, 28 de març, a les 20:00, a la Casa de la Cultura del Puig. Des de Bloc-Iniciativa Coalició Compromís pel Puig volem fer públic que es tracta d’un sorteig clarament il·legal, atés que no s’ha acomplert cap dels requisits imprescindibles per a que puga realitzar-se, i que estem disposats a denunciar-ho a la fiscalia en cas que finalment es realitze.

El PP i el PIP estan venent fum i enganyant els joves, ja que, per començar, els habitatges són inexistents, i ni tan sols no hi ha cap empresa a la qual s’haja adjudicat la realització de les obres. Sí que és cert que, en aquests moments, el PP i el PIDP han donat a conéixer que hi ha una empresa que s’encarregarà de la construcció. Però l’adjudicació de la constructora, d’acord amb la llei, ha de fer-se per concurs públic, cosa que no s’ha produït. A més a més, una altra empresa constructora, en saber que l’ajuntament del Puig pretenia agilitar l’adjudicació dels habitatges de protecció oficial, va sol·licitar, ja fa unes setmanes, i per registre d’entrada de l’ajuntament, informació al respecte. Ara per ara, aquesta segona empresa no ha rebut absolutament cap informació de l’ajuntament. Com a Bloc-Iniciativa Coalició Compromís pel Puig ens preguntem quins interessos tenen els partits governants a la localitat per ocultar aqueixa informació, i per què estan interessats en què siga una determinada empresa la que accedesca a la construcció dels habitatges de protecció oficial. Els possibles adjudicataris dels habitatges han de saber que el fet que hi haja més empreses interessades resulta un benefici per a tots ells, ja que es poden aconseguir millors condicions d’aquestes empreses. Si l’ajuntament contempla una sola empresa, comet un frau, enganya els adjudicataris, i a més a més empitjora conscientment l’accés a uns habitatges als quals tenen dret.

Per altra banda, el solar on està previst construir aquests habitatges encara és municipal. Únicament el ple de l’ajuntament pot vendre’l a l’empresa que haja de construir les vivendes. I al ple no s’ha efectuat cap votació al respecte. Cal dir que l’equip de govern va perdre la majoria absoluta fa uns mesos, després de la mort d’una de les regidors trànsfugues. Per aquest motiu, no han convocat cap ple amb punts de l’ordre del dia en què sabien que l’oposició no tragaria amb rodes de molí. En aquestes condicions, l’empresa constructora amb la qual els partits governants tenen relació ni tan sols no té garantit el finançament per part dels bancs.

Des que feren la moció de censura, el PP ha tingut temps perquè s’hagen pogut construir els habitatges. Convocar, a tota pressa i a dos mesos de les eleccions les persones que necessiten accedir a un habitatge de protecció és una autèntica falta de respecte que, a més, obliga a pensar que hi ha interessos que no es corresponen amb els del poble. El PP i el PIDP saben perfectament que estan cometent una il·legalitat, ja que una vegada convocades les properes eleccions municipals no podran adjudicar la construcció a cap empresa. Haurà de ser el nou ajuntament el que haja d’iniciar tot el procés, cap empresa no pot resultar beneficiada ni saber a priori si eixirà o no elegida, ni quina obtindrà el solar on s’ha de construir i tampoc no poden saber-se les condicions finals.

El sorteig del dilluns per establir l’ordre en què es podrà optar a un habitatge de protecció oficial és, per tots aquests motius, un engany a tota la població i, en especial, a les persones que puguen participar en aqueix sorteig, que poden sofrir un dany moral i fins i tot econòmic. Bloc-Iniciativa Coalició Compromís pel Puig reiterem que és totalment il·legal i que si el PP i el PIP no anul·len l’acte de dilluns, ho denunciarem davant de la fiscalia.

Des del Bloc-Iniciativa Coalició Compromís pel Puig som plenament conscients que els habitatges de protecció oficial s’han de construir, i que hi ha molts pugencs que estan interessats. Però també volem que tot el procés siga públic, es faça amb tota la transparència, que siga legal i acomplint tots els requisits, i sense mentires ni interessos, com a mínim, poc clars. Per això, exigirem que en el nou consistori s’establesquen unes prioritats la principal de les quals ha de ser la construcció dels habitatges de protecció oficial.