La denúncia davant la Fiscalia que han fet els socialistes sobre la possible manipulació dels resultats electorals a causa de l’empadronament il·legal de 26 persones properes al PP, estén una taca de desl·legitimació sobre la victòria de José Miguel Tolosa a les passades eleccions municipals.

Nosaltres no anem a entrar en una guerra de denúncies però volem recordar que el PP va obtindre la majoria absoluta per tan sols 8 vots de diferència i que les persones implicades superen de sobra eixa xifra.

Legalment és complicat que un jutge determine si eixes persones votaren i a quin partit ho feren.

Però si es confirma que eixa gent existeix, que són familiars de membres del PP, no viuen al poble i s’empadronaren a cases on és impossible que visquen més persones de les que ja estan empadronades, seria completament legítim qüestionar-se la netedat de les eleccions, independentment d’on puga arribar la Justícia.

És innevitable fer-se algunes preguntes: si no viuen al poble, per què van empadronar-se? Si no s’hagueren empadronat, quins haurien sigut els resultats electorals?

Al 2008, José Miguel Tolosa va obtenir l’acaldia del Puig gràcies al vot de dos trànsfugues socialistes. A molts ens va semblar un segrest de la voluntat popular però es tractava d’un acte legal perquè la llei permet fer-lo.

Esperem que els tribunals arriben al fons de la qüestió. Però si la legislació actual no disposa de mecanismes per determinar si hi ha hagut manipulació electoral, acatarem la llei però seguirem tenint dret a qüestionar la legitimitat de l’actual Equip de Govern, a l’igual que vam fer amb la moció de censura.

És sorprenent que des de la instauració de la democràcia, les úniques vegades en què el PP ha governat l’Ajuntament del Puig haja sigut sota l’ombra de l’alteració de la voluntat popular.

El PP mai ha tingut una majoria incontestable al poble, ni tan sols entre els votants de dretes, que sempre li donen millors resultats en les eleccions estatals i les autonòmiques. Per alguna cosa serà.

Per molt que ho neguen, al PP se saben poc legitimats i això els dóna poc marge de maniobra per actuar. Per això alguns dels seus membres actuen amb sobèrbia. Per això li neguen el pa i la sal a l’oposició. Per això han reduït els plens i amaguen la documentació que se’ls demana sota set claus. Per això s’inventen esdeveniments que arruïnen el poble. Per això prometen llocs de treball que a l’hora de la veritat no poden oferir.

El Puig necessita, ara més que mai, un Equip de Govern fort i legitimat popularment. Que se senta recolzat per a prendre mesures fermes que ajuden a redreçar les maltretes arques municipals i a millorar l’economia local, sense haver de pagar-li peatges a ningú ni tindre la necessitat permanent de fer favors per arrapar quatre vots el dia que arriben les eleccions.

Si el PP es creu realment legitimat per les urnes el convidem a demostrar-ho públicament, donant la cara cada mes als plens municipals i respectant el dret a la informació de l’oposició i tota la ciutadania del Puig, inclosos els seus propis votants.